۱۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۰
بدهی خارجی ایران چقدر است؟

نسبت بدهی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ تنها ۰.۵درصد است. با این حساب ایران کمترین میزان بدهی را در خاورمیانه و آسیای مرکزی دارد.

به گزارش صدای بورس،صندوق بین‌المللی پول در بخشی از گزارش جدید خود موسوم به چشم‌انداز اقتصادی منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی ۲۸ کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

براساس محاسبات این نهاد بین‌المللی ایران، کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۲ را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه دارد.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال جاری میلادی تنها ۰.۵درصد اعلام شده که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی است. بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۱ نیز همین رقم اعلام شده بود که بر این اساس در سال ۲۰۲۲ بدهی خارجی ایران افزایش نداشته است.

متوسط بدهی کشورهای منطقه به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال جاری میلادی ۳۵.۸درصد برآورد شده و نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال نیز ۳۰.۹درصد اعلام شده است.

کشوری نفتی مثل عربستان که چندین برابر ایران نفت صادر می‌کند و تولید ناخالص داخلی بیشتری نسبت به ایران دارد با بدهی خارجی سنگینی مواجه است. صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۲ را ۲۸.۹درصد محاسبه کرده است. امارات متحده عربی وضعیت بسیار بدتری دارد و بدهی خارجی این کشور معادل ۸۶.۵درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده است.

در این گزارش، بحرین بدهکارترین کشور منطقه معرفی شده و نسبت بدهی خارجی بحرین به تولید ناخالص داخلی آن در این سال ۲۰۷.۳درصد بوده است. سودان با نسبت ۱۸۹.۴درصدی بدهی خارجی خود به تولید ناخالص داخلی در رتبه دوم و قطر با نسبت ۱۳۴درصدی در رتبه سوم بدهکارترین کشورهای منطقه قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایمنا، نسبت بدهی خارجی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی‌شان در الجزایر ۱.۷درصد، آذربایجان ۳۵.۳درصد، عراق ۲۲درصد، کویت ۲۵.۷درصد، عمان ۷۱.۴درصد، مصر ۳۶.۷درصد، گرجستان ۷۱.۲درصد، اردن ۸۰.۸ درصد، مراکش ۳۷ درصد، پاکستان ۳۸.۸ درصد، جیبوتی ۷۳.۷ درصد، تاجیکستان ۶۱.۲ درصد و ازبکستان ۵۶.۳ درصد است.

کد خبر 462065

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • مجوز برداشت ۱۰ درصدی دولت از سهم صندوق توسعه ملی صادر شد

    مجوز برداشت ۱۰ درصدی دولت از سهم صندوق توسعه ملی صادر شد

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه مجوز کاهش ۱۰درصدی سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی صادر شد،گفت: قرار است دولت منابع افزایش حقوق را از محل مازاد درآمدها و صرفه‌جویی محقق کند اما اگر این اتفاق رخ ندهد از بودجه عمرانی استفاده خواهد شد.

  • سیاست‌گذاران پاسخ دهند، مشتاق تولید داخل‌اند یا واردات؟

    سیاست‌گذاران پاسخ دهند، مشتاق تولید داخل‌اند یا واردات؟

    دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه ضمن اشاره به اینکه مطالبات قطعه‌سازان هنوز افزایشی است، اما شیب این افزایش کند شده است، گفت: آخرین وضعیت مطالبات قطعه‌سازان معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان است که ۲۰ هزار میلیارد تومان آن بدهی‌های معوق خودروسازان است.

  • به‌نام بخش‌ خصوصی به کام خودی‌ها

    به‌نام بخش‌ خصوصی به کام خودی‌ها

    بسته حمایت از کسب وکارهای آسیب دیده به دلیل قطعی اینترنت رونمایی شد. با اجرای این بسته، دولت دوهزار میلیارد تومان برای تبلیغات کسب‌وکارها به صداوسیما و شبکه‌های اجتماعی پرداخت خواهد کرد .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =